Top

Διατροφικά νέα

Τελικά το πορτοκάλι ανεβάζει την πίεση;

Τελικά το πορτοκάλι ανεβάζει την πίεση;

Πρόκειται για ένα ερώτημα που τίθεται συχνά σε γιατρούς και διαιτολόγους, από υπερτασικούς ασθενείς και όχι μόνο. Συνήθως, ο χυμός πορτοκάλι αντιμετωπίζεται ως «κόκκινο πανί» για τους υπερτασικούς. Τι ισχύει λοιπόν;

Τρώτε πικάντικα για να ζείτε περισσότερο

Τρώτε πικάντικα για να ζείτε περισσότερο

Νέα μελέτη δείχνει πως η συστηματική κατανάλωση πικάντικων φαγητών, σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου ή θανάτου από ορισμένα νοσήματα, όπως ο καρκίνος, η ισχαιμική καρδιοπάθεια και οι αναπνευστικές παθήσεις.

Φόρος ζάχαρης ή θερμίδων – νέο όπλο για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας

Φόρος ζάχαρης ή θερμίδων – νέο όπλο για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας

Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο έγκριτο περιοδικό Social Science & Medicine υποδεικνύει ότι η φορολόγηση της ποσότητας θερμίδων ή ζάχαρης στα σακχαρούχα ποτά θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση της παχυσαρκίας.

Νερό: Βοηθός στην απώλεια βάρους και την ανακούφιση από τους πονοκεφάλους!

Νερό: Βοηθός στην απώλεια βάρους και την ανακούφιση από τους πονοκεφάλους!

Οι μελέτες δείχνουν ότι η σωστή ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, στην ανακούφιση από την κούραση και ημικρανίες καθώς και να βελτιώσει τη διάθεση και τη συγκέντρωση.

Πρέπει κανείς να τρώει μετά τις 8 το βράδυ;

Πρέπει κανείς να τρώει μετά τις 8 το βράδυ;

Πολύ συχνά ακούμε από επίσημες ή μη πηγές ότι θα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει όλα μας τα γεύματα μέχρι τις 8 το βράδυ. Μάλιστα, έχουν αποδοθεί πολλές αρνητικές συνέπειες στη νυχτερινή κατανάλωση τροφής, όπως π.χ. αύξηση βάρους και ευκολότερη εναπόθεση σωματικού λίπους. Τι ισχύει τελικά;

Εσείς γνωρίζετε γιατί τα τρόφιμα περιέχουν «Ε»;

Εσείς γνωρίζετε γιατί τα τρόφιμα περιέχουν «Ε»;

Μήπως έχετε ποτέ προβληματιστεί για το τι είναι όλα αυτά τα «Ε» στα συσκευασμένα τρόφιμα, ή έχετε ανησυχήσει διαβάζοντας σχετικά κείμενα στο διαδίκτυο; Τι είναι τελικά τα «Ε» και γιατί περιέχονται στα τρόφιμά μας;

Η κατανάλωση αυγών μαζί με ωμά λαχανικά αυξάνει τη θρεπτική τους αξία

Η κατανάλωση αυγών μαζί με ωμά λαχανικά αυξάνει τη θρεπτική τους αξία

Τα προκαταρκτικά στοιχεία από μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη δείχνουν ότι η ταυτόχρονη κατανάλωση ολόκληρων αυγών και λαχανικών μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών καροτενοειδών. Αν τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν, αυτό θα σήμαινε ότι η ταυτόχρονη κατανάλωση λαχανικών-αυγών θα μπορούσε να αποτελεί έναν τρόπο να αυξηθεί η θρεπτική αξία των λαχανικών, λαμβάνοντας, παράλληλα, τα διατροφικά οφέλη των κρόκων των αυγών.

Ποια τρόφιμα είναι οι «πρωταγωνιστές» της νηστείας και ποια η διατροφική τους αξία

Ποια τρόφιμα είναι οι «πρωταγωνιστές» της νηστείας και ποια η διατροφική τους αξία

Πρόκειται για μια ομάδα τροφίμων που κατέχει σημαντική θέση στην πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής. Παράλληλα, αποτελούν βασικό συστατικό του εβδομαδιαίου μενού κατά τη διάρκεια της νηστείας, παρέχοντας στον οργανισμό πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που τον βοηθούν να καλύψει το «κενό» που δημιουργεί η αποχή από το κρέας και τα ζωικής προέλευσης προϊόντα. Ποια είναι αυτά τα πολύτιμα φυτικά προϊόντα;

Τριχόπτωση και Διατροφή

Τριχόπτωση και Διατροφή

Η σχέση μεταξύ τριχόπτωσης και διατροφής απασχολεί πολύ κόσμο με πρόβλημα απώλειας μαλλιών. Ποια είναι όμως τα θρεπτικά συστατικά των οποίων η έλλειψη μπορεί να οδηγήσει σε αποδυνάμωση και απώλεια της ακεραιότητας της τρίχας;