Η κατανάλωση αυγών μαζί με ωμά λαχανικά αυξάνει τη θρεπτική τους αξία
Τα προκαταρκτικά στοιχεία από μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη δείχνουν ότι η ταυτόχρονη κατανάλωση ολόκληρων αυγών και λαχανικών μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών καροτενοειδών. Αν τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν, αυτό θα σήμαινε ότι η ταυτόχρονη κατανάλωση λαχανικών-αυγών θα μπορούσε να αποτελεί έναν τρόπο να αυξηθεί η θρεπτική αξία των λαχανικών, λαμβάνοντας, παράλληλα, τα διατροφικά οφέλη των κρόκων των αυγών.