Top

Ανάλυση σύστασης σώματος – Λιπομέτρηση

Ανάλυση σύστασης σώματος – Λιπομέτρηση

Η ανάλυση της σωματικής σύστασης και η λιπομέτρηση πραγματοποιείται με την επιστημονικά κατοχυρωμένη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης (ΒΙΑ-Bioelectric impedance Analysis) με το σύγχρονο λιπομετρητή Tanita BC-418 MA.

Η σύσταση του σώματος είναι με απλά λόγια το σύνολο της άλιπης σωματικής μάζας και του λίπους που συνιστούν το συνολικό βάρος του σώματος. Η άλιπη μάζα συμπεριλαμβάνει τα οστά, τους μύες, το νερό, συνδετικούς και οργανικούς ιστούς. Το σωματικό λίπος αποτελείται από το δομικό και το αποθηκευτικό λίπος.
Η γνώση του σωματικού λίπους είναι πολύ χρήσιμη καθώς αυτό έχει άμεση επίδραση στην υγεία του ανθρώπου και η σωστή εκτίμησή του μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς. Ο κύριος τομέας στον οποίο είναι απαραίτητη η εκτίμηση του σωματικού λίπους είναι η διάγνωση του βαθμού παχυσαρκίας ενός ατόμου. Η εκτίμηση του λίπους είναι το εργαλείο που βοηθάει στον προσδιορισμό ενός υγιούς επιπέδου βάρους και στο σχεδιασμό σωστού διαιτολογίου και προγράμματος άσκησης, τα οποία μπορούν να παρακολουθηθούν για την αποτελεσματικότητά τους μέσω της σωστής εκτίμησης του επιπέδου λίπους. Επίσης το ποσοστό του λίπους μπορεί να βοηθήσει στη σωστή εκτίμηση της σωματικής ανάπτυξης και της ωρίμανσης των παιδιών, καθώς και στη σωστή εκτίμηση των μελλοντικών κινδύνων υγείας των παιδιών λόγω εσφαλμένης διατροφής. Ο αθλητισμός είναι ένας άλλος τομέας όπου είναι απαραίτητη αυτή η εκτίμηση, καθώς η απόδοση των αθλητών εξαρτάται σε κάποιο βαθμό και από το ποσοστό σωματικού λίπους.

Τμηματική Ανάλυση Σύστασης Σώματος

Πέρα από τον προσδιορισμό του ποσοστού λίπους, ο Tanita BC-418 MA δίνει τη δυνατότητα προσδιορισμού του ποσοστού λίπος στα διάφορα ξεχωριστά σημεία του σώματος. Η Τμηματική Ανάλυση μας δίνει τιμές όπως Λίπος%, Λιπώδης Μάζα, Άλιπη Μάζα και Προβλεπόμενη Μυϊκή Μάζα για τα παρακάτω επιμέρους τμήματα:

  • Δεξί Χέρι
  • Δεξί Πόδι
  • Αριστερό Χέρι
  • Αριστερό Πόδι
  • Κορμός

Πες μου τι τρως, να σου πω ποιος είσαι

~ Jean Anthelme Brillat-Savarin

Υπηρεσίες

Mέσα από τακτική παρακολούθηση και στήριξη επιτυγχάνεται η ολοκληρωμένη διατροφική φροντίδα ενός ατόμου.

Απώλεια βάρους
Απώλεια Βάρους

Εκπονούνται επιστημονικά σχεδιασμένα και ισορροπημένα προγράμματα διατροφής για τη σταθερή, ελεγχόμενη και, κυρίως, διατηρήσιμη προσέγγιση του κατάλληλου βάρους βασισμένα στις σύγχρονες αρχές υγιεινής διατροφής και το διεθνώς καταξιωμένο πρότυπο της Μεσογειακής Δίαιτας.

Συντήρηση – Αύξηση Βάρους
Συντήρηση – Αύξηση Βάρους

Μετά το πέρας της επιθυμητής απώλειας βάρους σχεδιάζονται προγράμματα για την υιοθέτηση του κατάλληλου διατροφικού πλάνου συντήρησης που θα ελέγξει και θα οριοθετήσει μακροπρόθεσμα τις αυξομειώσεις του βάρους.

Εφηβική παχυσαρκία
Εφηβική παχυσαρκία

Στην «κρίσιμη» ηλικία για την ανάπτυξη της παχυσαρκίας στόχος της διατροφικής παρέμβασης είναι η εφαρμογή σύγχρονων στρατηγικών αντιμετώπισης της εφηβικής παχυσαρκίας ώστε να μην διαταραχθεί καθόλου η πορεία ανάπτυξης του εφήβου.

Dr. Λάμπρος Μελίστας - Παθολογικές καταστάσεις
Παθολογικές καταστάσεις

Είναι γνωστό ότι η διατροφή παίζει βασικό ρόλο στην πρόληψη και τη θεραπεία των περισσότερων παθολογικών καταστάσεων και ασθενειών. Εκπονούνται ειδικά διατροφικά προγράμματα για κάθε κλινικό περιστατικό.

Εγκυμοσύνη - Θηλασμός
Εγκυμοσύνη – Θηλασμός

Η υγεία της εγκύου/θηλάζουσας και του εμβρύου/νεογνού εξαρτάται άρρηκτα από την ποιότητα της μητρικής διατροφής. Παρέχονται ειδικά διατροφικά προγράμματα για την υποστήριξη της θρέψης και τη ρύθμιση του βάρους της εγκύου και της θηλάζουσας.

Αθλητική Διατροφή
Αθλητική Διατροφή

Η διατροφή αποτελεί το «κλειδί» για την υγεία του αθλητή, όμως έχει και σημαντικότατο ρόλο στην αθλητική του απόδοση. Εκπονούνται προγράμματα μυϊκής ενδυνάμωσης, υποστήριξης της προπόνησης, βελτίωσης της απόδοσης και της συνολικής υγείας.

Διατροφικές διαταραχές – αλλεργίες – δυσανεξίες
Διατροφικές διαταραχές – αλλεργίες – δυσανεξίες

Παρέχεται διατροφική υποστήριξη για διατροφικές διαταραχές (ψυχογενής ανορεξία/βουλιμία – σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας), τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες.

Σωματομετρία – Εκτίμηση Βασικού Μεταβολισμού
Σωματομετρία – Εκτίμηση Βασικού Μεταβολισμού

Στο πλαίσιο της διατροφικής αξιολόγησης πραγματοποιούνται μετρήσεις σωματομετρίας (βάρος, ύψος, περιφέρειες, δερματικές πτυχές) καθώς και η εκτίμηση των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού.