Top

Διατροφικά νέα

Σωστή διατροφή για προστασία από τη ζέστη

Σωστή διατροφή για προστασία από τη ζέστη

Όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει το σώμα και ο οργανισμός μας χρειάζονται μια ιδιαίτερη διατροφική μεταχείριση. Για να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε καλύτερα, θα πρέπει να προσέξουμε τι και πόσο πίνουμε, τι τρώμε και το βασικό τι ώρες το τρώμε.

Η κακή διατροφή πριν την εγκυμοσύνη σχετίζεται με πρόωρο τοκετό

Η κακή διατροφή πριν την εγκυμοσύνη σχετίζεται με πρόωρο τοκετό

Ο πρόωρος τοκετός αποτελεί βασική αιτία παιδικών ασθενειών και θανάτου και εμφανίζεται σε περίπου μία στις 10 κυήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η καλύτερη κατανόηση των συνθηκών που οδηγούν σε πρόωρο τοκετό είναι σημαντική στην προσπάθεια για την επιβίωση και τη μακροπρόθεσμη βελτίωση της υγείας των νεογνών. Στο πλαίσιο αυτό, μελέτη του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι οι γυναίκες με κακής ποιότητας διατροφή πριν μείνουν έγκυες έχουν περίπου 50% μεγαλύτερες πιθανότητες για πρόωρο τοκετό σε σχέση με εκείνες που ακολουθούν υγιεινή διατροφή.

Ακόμη και τα λίγα παραπάνω κιλά είναι απειλή για την καρδιά σας

Ακόμη και τα λίγα παραπάνω κιλά είναι απειλή για την καρδιά σας

Γνωρίζουμε ότι η παχυσαρκία αποτελεί ένα παράγοντα κινδύνου για πολλά και σημαντικά προβλήματα υγείας, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Σύμφωνα ωστόσο με τους επιστήμονες, δεν πρέπει απαραίτητα κάποιος να είναι παχύσαρκος για να διατρέχει υψηλό κίνδυνο για καρδιαγγειακά. Αρκούν και λίγα κιλά παραπάνω.

Αλκαλική Δίαιτα - Τι λέει η επιστήμη για τη νέα μόδα;

Αλκαλική Δίαιτα – Τι λέει η επιστήμη για τη νέα μόδα;

Τον τελευταίο καιρό η νέα μόδα στους διατροφικούς νεωτερισμούς ακούει στο όνομα «αλκαλική δίαιτα». Η δίαιτα αυτή βασίζεται στην πεποίθηση ότι ορισμένα τρόφιμα μπορεί να επηρεάσουν την οξύτητα και το pΗ των σωματικών υγρών, συμπεριλαμβανομένων των ούρων ή του αίματος, και μπορεί συνεπώς να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ή την πρόληψη ασθενειών.

Γιατί χρειαζόμαστε τόσο τα ανόργανα συστατικά;

Γιατί χρειαζόμαστε τόσο τα ανόργανα συστατικά;

Στις μέρες μας οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση της υγείας τους ψάχνουν μια ευρεία ποικιλία συμπληρωμάτων διατροφής με πιθανό ευεργετικό ρόλο. Αλλά υπάρχει μια αυξανόμενη τάση ως προς την πρόσληψη πιο στοχευμένων συμπληρωμάτων, όπως τα βότανα, τα χάπια απώλειας βάρους ή τα αντιοξειδωτικά με στόχο την καταπολέμηση συγκεκριμένων προβλημάτων αντί για συμπληρώματα που θέτουν τις βάσεις για το σύνολο της υγείας του σώματος.

Σόγια: Το... «κρέας» του αγρού...

Σόγια: Το… «κρέας» του αγρού…

Αποτελώντας καθημερινή τροφή των λαών της Άπω Ανατολής για περισσότερο από 5.000 χρόνια, η σόγια τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο διαδεδομένα όσπρια σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μάλιστα, στην περίοδο της νηστείας βρίσκει ακόμα περισσότερους υποστηρικτές, καθώς προϊόντα της, όπως το γάλα και το τυρί σόγιας, υποκαθιστούν ευχάριστα τα αντίστοιχα ζωικά τρόφιμα.

Οι τροφές που περιέχουν μαγνήσιο ελέγχουν το σάκχαρό μας

Οι τροφές που περιέχουν μαγνήσιο ελέγχουν το σάκχαρό μας

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο του οργανισμού μας όχι πολύ γνωστό αλλά εξαιρετικής σημασίας. Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά τόνωσης και ευεξίας. Χωρίς το μαγνήσιο καθίσταται σχεδόν αδύνατη η παραγωγή ενέργειας από το ανθρώπινο σώμα και έλλειψη του σχετίζεται με κόπωση, κράμπες ακόμη και λήθαργο.

Σωστή διατροφή για να μη σας ανεβαίνει η πίεση

Σωστή διατροφή για να μη σας ανεβαίνει η πίεση

Τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αντιμετώπιση  της υπέρτασης ο τρόπος ζωής και η διατροφική μας συμπεριφορά μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα. Ένας εκτεταμένος όγκος επιστημονικών δεδομένων δείχνει ότι η Α.Π. μπορεί να επηρεαστεί και να βελτιωθεί τόσο από ορισμένα μεμονωμένα θρεπτικά συστατικά όσο και από το συνολικό διατροφικό μοντέλο που ακολουθούμε.

Δείτε τη διατροφή του μέλλοντος

Δείτε τη διατροφή του μέλλοντος

Η σχέση γονιδίων και διατροφής αποτελεί από τα πιο καυτά ερευνητικά πεδία παγκοσμίως. Η δυνατότητα να ταιριάξουμε τις διατροφικές μας προσλήψεις με το γενετικό μας υπόβαθρο για να πετύχουμε τη μέγιστη υγεία αποτελεί διακαή πόθο της επιστημονικής κοινότητας και φαίνεται ότι τα επόμενα χρόνια θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε πραγματικότητα.