Top

Επιλέξτε κατάλληλες θερμοκρασίες και το σωστό τρόπο μαγειρέματος

Επιλέξτε κατάλληλες θερμοκρασίες και το σωστό τρόπο μαγειρέματος

Επιλέξτε κατάλληλες θερμοκρασίες και το σωστό τρόπο μαγειρέματος

Κατά την προετοιμασία ενός γεύματος, η έκθεση των τροφίμων στη θερμότητα πρέπει να είναι η ελάχιστη δυνατή καθώς τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται καταστρέφονται εύκολα σε υψηλές θερμοκρασίες μεγάλης διάρκειας. Μαγειρέψτε τα λαχανικά και το ψάρι στον ατμό αντί να τα κάνετε βραστά ή ψητά και αποφύγετε το τηγάνισμα, καθώς αυτή είναι η πιο καταστροφική μορφή μαγειρικής.

Οι πρωτεϊνούχες τροφές, επίσης, υφίστανται  ζημιά στις υψηλές θερμοκρασίες, γι αυτό συστήνεται να μαγειρεύονται σε χαμηλότερη θερμοκρασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή να μαγειρεύονται στον ατμό. Θα πρέπει ναβεβαιωθείτε ότι το φαγητό που τρώτε έχει τα υψηλότερα επίπεδα των ωφέλιμων θρεπτικών συστατικών και το σωστό μαγείρεμα των τροφίμων σαςείναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου αυτού.

Μοιραστείτε