Top

Φαγητό στο ψυγείο! Το γοργόν και χάριν έχει…

Φαγητό στο ψυγείο! Το γοργόν και χάριν έχει...

Φαγητό στο ψυγείο! Το γοργόν και χάριν έχει…

Για πόσο χρόνο μπορούν τα τρόφιμα να παραμένουν χωρίς ψύξη; Η ψύξη των τροφίμων τα κρατά έξω από τη «ζώνη κινδύνου» (μεταξύ 4 °C και 60 °C) και επιβραδύνει την ανάπτυξη παθογόνων βακτηριδίων. Πρέπει να τοποθετούνται στο ψυγείο έγκαιρα και σωστά για την ελάττωση του κινδύνου τροφικής δηλητηρίασης.

Τα ευπαθή τρόφιμα πρέπει να ψύχονται σε θερμοκρασίες μικρότερες ή ίσες με 4 °C μέσα σε δύο ώρες (και σε μία μόνο ώρα, αν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι πάνω από 32 °C).

Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεται η απόψυξη επί του πάγκου της κουζίνας.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να απορρίπτονται ληγμένα τρόφιμα υπό ψύξη. Για παράδειγμα, η μπριζόλα στη συντήρηση θα πρέπει να αποθηκεύεται για 3-5 ημέρες και στην κατάψυξη για 6-12 μήνες. Για τη διάρκεια ζωής των κοινών τροφίμων μπορείτε να ανατρέξετε στον παρακάτω «Οδηγό αποθήκευσης τροφών» της σχετικής καμπάνιας του Αμερικάνικου Συλλόγου Διαιτολόγων (Academy of Nutrition and Dietetics).

http://homefoodsafety.org/vault/2499/web/files/KeepItCool%20Refrigerator%20Storage%20Chart.pdf

Μοιραστείτε